Нужен Ви е кaсов апарат, но не сте сигурни на какъв модел да се спрете: малък или голям, мобилен или
стационарен. Казано по друг начин – Трябва Ви помощ за правилния избор на касов апарат.
Да уточним – Какъв е Вашият бизнес и в какъв търговски обект ще се използва касовият апарат?
Отговорът на този въпрос ще улесни вземането на решение дали Ви трябва мобилен или стационарен модел.

 

Как да изберем Мобилни касови апарати?

 

При избор на мобилни касови апаратитрябва да се обърне внимание на вида и капацитета на батерията. На пазара се предлагат модели, които използват стандартни USB адаптери за зареждане, съвместими с телефони на с Android. Пример за това е Compact S от Дейзи. Компактните размери и удобен дизайн също не са за пренебрегване. Обикновено мобилните касови апарати се произвеждат с гумена клавиатура, която повишава тяхната устойчивост на прах и влага. Това, разбира се, улеснява хората използващи устройството.

 

Какво е важно при избор на Стационарни касови апарати?

 

Когато говорим за стационарни касови апарати, изборът може да бъде значително по-разнообразен. Обикновено той е свързан с вида и степента на натовареност на търговския обект. За натоварени обекти се считат тези с по-голям клиентски поток, съответно по-голям брой касови бележки издавани в обекта. В тези случаи, при избор на касов апарат трябва да се акцентира върху модели с удобна клавиатура, клиентски дисплей и по-голям капацитет от записи във фискалната памет – добър пример за това е Datecs DP-150.

 

Функционални възможности

 

Функционалните възможности на модела са важни при избор на касов апарат. Препоръчваме да се запознаете с наличните опции, дори да не се налага използването на повечето функции за момента. Много често в процеса на работа се налага към тях да бъдат свързвани различни периферни устройства като РС, сейф за банкноти, баркод четец и др.

Може да научете повече за различните моделите касови апарати и техните технически и функционални параметри в електронния ни магазин и каталог тук.

 

Бюджетът

 

Когато се налага покупка на дадена стока, бюджетът винаги е определящ фактор и ние няма как да го пропуснем. Не винаги, обаче, най-ниската цена е най-добра. Поинтересувайте се какви услуги са включени в цената, вида и стойността на последващите консумативи – касови ролки, захранващи адаптери и др. Не пренебрегвайте условията за гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване.

Ако все още не сте решили или вече имате фаворит при избор на касов апарат, не се колебайте да се свържете с нас за съвет или посетете нашият офис – магазин, където може да разгледате нашите предложения и заедно да изберем най-подходящия за Вас модел.